Hovězí maso

Hovězí maso, nebo-li také červené maso, je velmi bohaté na různé vitamíny, bílkoviny a minerály, kterými jsou především železo a zinek. Do kategorie hovězího masa spadá maso z býků, volů, krav a jalovic, kdy výbornou chuť masu dodává množství tuku v něm obsaženém.

Z hovězího masa se připravují ty nejsilnější a nejchutnější vývary a případně z nich poté další jiné polévky či omáčky. Hovězí maso je nejlepší volbou pro svíčkovou omáčku, rajskou omáčku, koprovou omáčku a mezi přední a ty nejvíce oblíbené omáčky patří hovězí guláš.

Hovězí maso také může mít podobu i mletého masa, které je výborné do boloňské omáčky na špagety nebo do hamburgerů. Hovězím steakem nepohrdne málo kdo, obzvlášť, pokud je kvalitně a precizně ugrilovaný přesně podle chuti strávníka.

Další kategorie

Paleo burgery

Musí se připravit nejprve paprikový relish. K tomu je ale nejprve zapotřebí si vyrobit...

Plněné pečené batáty

Jedno z těch rychlejších a snadnějších hlavních jídel na přípravu. Možná, že se to...

Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept

Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...

Recept – gulášová polévka

Ingredience: 300 g předního hovězího masa1 lžíce sádla1 velká cibule1 lžíce mleté...

Hovězí steak – Recept

Ingredience (pro 4 osoby) 1kg hovězí roštěnásůlolejdrcený kmíngrilovací...

4294347_kaiserka_cerealni_1059_200_mm-300x217-1624922

Kaiserky na způsob „bollito misto“

Bollito misto je opulentní specialita z vařeného masa typická pro severní Itálii: ve velkém...

korejská kuchyně

Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další

Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...

Hovězí Oháňková polévka

Hovězí oháňkovou polévku ocení především milovníci masa. Oháňková polévka se hodí...

Dokonalý roastbeef – recept

Pár ingrediencí, notoricky známý postup, a stejně je to recept, před kterým mají kuchaři...

Hovězí carpaccio

Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...

Recepty – nadívané hovězí plátky

Ingredience: 4 hovězí plátky,50 g slaniny,olej nebo sádlo Na nádivku: 2 velké...

Hovězí guláš – Recept

Hovězí guláš patří k nejoblíbenějším českým jídlům. Ingredience 900 g...

Boršč – recept

Ingredience 20 dkg hovězího masa 1 klobása 10 dkg červené řepy, může být i...

Moravská roštěná

Připravte si z hovězí roštěné moravskou klasiku. Ingredience: 65 dkg zadního...

Recept – čorba

Ingredience: cibulemrkevmletá paprikabramborykuřecí masoosolený...

Hovězí roláda Eurobak

Ingredience hovězí roštěnecmleté masovejceslaninastrouhankaškrobčesneksůl a...

Recept – hovězí kapsy „empanadas“

Připravte si doma vynikající španělské empanadas – křupavé kapsy plněné hovězím...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang