Hovězí maso

Hovězí maso, nebo-li také červené maso, je velmi bohaté na různé vitamíny, bílkoviny a minerály, kterými jsou především železo a zinek. Do kategorie hovězího masa spadá maso z býků, volů, krav a jalovic, kdy výbornou chuť masu dodává množství tuku v něm obsaženém.

Z hovězího masa se připravují ty nejsilnější a nejchutnější vývary a případně z nich poté další jiné polévky či omáčky. Hovězí maso je nejlepší volbou pro svíčkovou omáčku, rajskou omáčku, koprovou omáčku a mezi přední a ty nejvíce oblíbené omáčky patří hovězí guláš.

Hovězí maso také může mít podobu i mletého masa, které je výborné do boloňské omáčky na špagety nebo do hamburgerů. Hovězím steakem nepohrdne málo kdo, obzvlášť, pokud je kvalitně a precizně ugrilovaný přesně podle chuti strávníka.

Další kategorie

Hovězí steak Fajitas

Klasický mexický recept na fajitas z proužků steaku, cibule a papriky, podávaný horký s...

Opečená žebírka na pánvi – recept

Výborný recept, který vám nezabere déle než 15 minut. Ingredience 1 vykostěný steak...

Bun Bo Nam Bo – recept

Vietnamská kuchyně se pyšní klasikou Bun Bo Nam Bo, která by neměla chybět na talíři...

Klasické italské lasagne – recept

Autentický italský recept na lasagne s krémovou bešamelovou omáčkou. Oblíbené rodinné...

Hovězí svíčková s portským vínem a česnekem -recept

Recept vhodný ke speciálnímu svátečnímu jídlu. Vyzkoušet můžete také lahodnou...

Klasické boloňské lasagne – jednoduchý recept

Děti budou rády pomáhat s přípravou těchto nejjednodušších těstovin se slaninou, mletým...

Hubnoucí polévka se zelím a rajčaty – recept

O této polévce s rajčaty a zelím se za starých časů říkalo, že pomáhá hubnout...

Nejlepší lasagne

Příprava: 1 hodinaVaření: 3 hodiny a 10 minutKategorie: SnadnéPorcí: 8 Ingredience na...

Tacos Carne Asada

příprava: 45 mindoba vaření : 20 minnáročnost: snadné Ingredience 1 kg flank nebo...

Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (BUN BO XAO) – recept

Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (bun bo xao) je plný čerstvých bylinek, chutného...

Klasické domácí lasagne – recept

Připravte si tyto snadné lasagne předem a uložte je v mrazáku nevařené, až je budete...

Tacos v pytlíku – recept, návod

Tyto tacos se skvěle hodí jako večeře na cesty, jídlo k táboráku nebo chutný snack při...

Zapečené italské těstoviny – recept

Čerstvá rajčata zapečeným italským těstovinám dodávají příjemný nádech, který ve...

Rajská omáčka – nejlepší recept z protlaku

Klasika a stálice českých kuchyní. Voňavá, nasládlá a sytě červená. Taková přesně je...

spagety-z-cukety-4999462

Cuketové nudle a špagety – recept – jak udělat

Cuketové nudle, známé také jako "zoodles" (spojení anglických slov zucchini a noodles), jsou...

raznici-2196714

Cikánské ražniči

Ingredience 600 g pravé svíčkové3 středně velké cibule100 g slaninymletý pepř, sůl,...

Recept – guláš podle Jaroslava Haška

Ingredience: 20 dkg vepřové plece40 dkg hovězí plece15 dkg cibule10 dkg chleba5 dkg sádla5...

Recept – holandský řízek

Ingredience: 500 g mletého libovějšího bůčku 100 g ementálu, eidamu nebo podobného...

Recept – rajská polévka

Ingredience: hovězí kosti2 malé mrkve1 petrželkousek celeru3dkg másla3 dkg mouky1 – 2...

Recept – svíčková na smetaně

Ingredience: 700 g hovězí svíčkové50 g slaniny300 – 500 g nakrájené kořenové...

Guláš z hovězího srdce

Ingredience hovězí srdce cibule naložené nebo čerstvé houby gulášové...

Recept – rajská omáčka z rajčat

Ingredience: 2 lžíce másla2 lžíce hladké mouky8 rajčat2 kuličky pepře2 kuličky...

biftek

Belgický tatarák, belgické biftekové tyčinky

Co jsou Belgické biftekové tyčinky? Vlastně se jedná o belgickou verzi tataráku s domácí...

Skořicové dušené hovězí s pomerančovou gremolatou

Všechny ingredience včetně pomerančové gremolaty společně ladí. I když se zdá, že je...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang