
Pomalu pečené prso a konfitované stehno z divoké kachny s hříbkovými noky
Co se týče bohaté, dekadentní chuti a elegantní prezentace, jen málokterý pokrm se může...
Kachna je známá pro své výtečné maso, játra a také pro svá vejce nebo peří. Největší delikatesou jsou kachní prsa, která se hojně využívají v asijské kuchyni, ať už s rýží, s nudlemi nebo se zeleninou.
Kachna se dá upéct pouze se solí a kmínem, podlitá trochou vodu, avšak dá se udělat i na sladko, například s medem nebo pomeranči.
Pro kachní maso, stejně jako u husího, je typické pozvolné pečení, aby bylo maso křehké a vláčné. Drůbky z kachny se dají použít do polévek, z jater se dají připravit pokrmy z vnitřností a delikátní paštiky.
K pečené kachně se nejvíce hodí knedlíky nebo noky a zelí nebo špenát.
Pomalu pečené prso a konfitované stehno z divoké kachny s hříbkovými noky
Co se týče bohaté, dekadentní chuti a elegantní prezentace, jen málokterý pokrm se může...
Jak připravit tradiční francouzský Cassoulet – recept
Cassoulet, vydatný dušený pokrm z klobásy, konfitovaného masa (obvykle kachního),...
Recept na jednoduchý kachní konfit
Přeskočte nepořádek a čas strávený výrobou kachního konfitu. S touto snadnou metodou...
Recept na sladkokyselé červené zelí
Sladkokyselé červené zelí je snadnou přílohou mnoha pokrmům. Skvěle se hodí ke...
Recept na kachní konfit
Kachní konfit je obdivovaná, odvěká francouzská úprava kachny. Kachní stehna se francouzsky...
Křupavá kachní stehna a domácí houskový knedlík podle Romana Vaňka
Na 4 porce křupavých kachních stehen budete potřebovat: 4 kachní stehna (buď chlazená,...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang