Pomalu pečené prso a konfitované stehno z divoké kachny s hříbkovými noky
Co se týče bohaté, dekadentní chuti a elegantní prezentace, jen málokterý pokrm se může...
Kachna je známá pro své výtečné maso, játra a také pro svá vejce nebo peří. Největší delikatesou jsou kachní prsa, která se hojně využívají v asijské kuchyni, ať už s rýží, s nudlemi nebo se zeleninou.
Kachna se dá upéct pouze se solí a kmínem, podlitá trochou vodu, avšak dá se udělat i na sladko, například s medem nebo pomeranči.
Pro kachní maso, stejně jako u husího, je typické pozvolné pečení, aby bylo maso křehké a vláčné. Drůbky z kachny se dají použít do polévek, z jater se dají připravit pokrmy z vnitřností a delikátní paštiky.
K pečené kachně se nejvíce hodí knedlíky nebo noky a zelí nebo špenát.
Pomalu pečené prso a konfitované stehno z divoké kachny s hříbkovými noky
Co se týče bohaté, dekadentní chuti a elegantní prezentace, jen málokterý pokrm se může...
Jak připravit tradiční francouzský Cassoulet – recept
Cassoulet, vydatný dušený pokrm z klobásy, konfitovaného masa (obvykle kachního),...
Recept na jednoduchý kachní konfit
Přeskočte nepořádek a čas strávený výrobou kachního konfitu. S touto snadnou metodou...
Recept na sladkokyselé červené zelí
Sladkokyselé červené zelí je snadnou přílohou mnoha pokrmům. Skvěle se hodí ke...
Recept na křupavé kachní palačinky
Pro křupavou kachnu s palačinkami není nutné volat do čínské restaurace. Tento recept je...
Recept na kachní konfit
Kachní konfit je obdivovaná, odvěká francouzská úprava kachny. Kachní stehna se francouzsky...
Křupavá kachní stehna a domácí houskový knedlík podle Romana Vaňka
Na 4 porce křupavých kachních stehen budete potřebovat: 4 kachní stehna (buď chlazená,...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang