Nudle na másle jsou jednoduché na přípravu a skvěle se hodí buď samotné, nebo jako příloha ke steaku, kuřeti či masovým kuličkám. K přípravě tohoto rychlého a snadného pokrmu vhodného pro děti stačí máslo, parmezán, sůl a pepř. Pro zvýraznění chuti lze přidat čerstvé bylinky a trochu citronové šťávy.
Ingredience
- 1 balení (450 g) nudlí fettuccine
- 6 lžic másla, nakrájené na kousky
- ⅓ šálku strouhaného parmezánu
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Naplňte velký hrnec mírně osolenou vodou a přiveďte k varu. Vmíchejte fettuccine, znovu přiveďte k varu a vařte těstoviny na mírném ohni, dokud nezměknou, avšak jsou pevné na skus, 8 až 10 minut.
- Slijte vodu a vraťte těstoviny do hrnce.
- Do těstovin vmíchejte máslo, parmezán, sůl a pepř, dokud se rovnoměrně nespojí.