Maršmelouny – recept

CukrovíDezertyPečené cukroví
marsmelouny-8690559

Naučte se připravit nadýchané vanilkové bonbony, které se hodí jako domácí dárek, do s’more nebo do hrnku horké čokolády.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Počet porcí: asi 50 maršmelounů

Ingredience

  • 3 velké vaječné bílky
  • 13 plátků želatiny
  • 700 g bílého krupicového cukru
  • 1 a ½ lžíce tekuté glukózy
  • 1 vanilkový lusk, vyškrábaná semínka
  • slunečnicový olej na plech

Postup

  1. Ve velké žáruvzdorné míse ušlehejte bílky elektrickým šlehačem.
  2. Šlehejte, dokud se nevytvoří měkké špičky, a pak je dejte stranou.
  3. Želatinu vložte do hluboké mísy nebo džbánu a zalijte 200 ml studené vody, aby změkla.
  4. Krystalový cukr, tekutou glukózu a 300 ml vody dejte do velkého hrnce s vysokým okrajem a vařte na středním plameni.
  5. Při práci s horkým cukrem buďte velmi opatrní.
  6. Sundejte pánev z ohně a pak do horkého cukru přidejte želatinu a vodu, ve které byla namočena.
  7. Buďte opatrní nebo si nasaďte kuchyňské rukavice, protože cukr může bublat a prskat.
  8. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí, a pak směs opatrně přelijte do žáruvzdorného hrnce.
  9. Vraťte šlehač na bílky a šlehejte dál, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  10. Šlehejte dál, zatímco pomalu a rovnoměrným proudem přiléváte teplý sirup.
  11. Pokračujte ve šlehání, dokud nebude směs hladká a lesklá, a poté přidejte vanilková semínka.
  12. Pokračujte ve šlehání.
  13. Formu na pečení vyložte pečícím papírem a potřete slunečnicovým olejem.
  14. Smíchejte moučkový cukr a kukuřičnou mouku a třetinu směsi prosejte do formy, aby se pokryl vnitřek.
  15. Nalijte směs maršmelounů, zarovnejte stěrkou a nechte 2 hodiny ztuhnout.
  16. Rozprostřete pečící papír a prosejte na něj další třetinu směsi kukuřičné mouky a cukru.
  17. Překlopte připravený maršmeloun na poprášený list a odlepte potravinovou fólii.
  18. Poprašte ještě trochou kukuřičného cukru a poprašte jím také velký ostrý nůž.
  19. Nakrájejte marshmallow na malé čtverečky, přičemž na všechny strany řezu a na nůž nasypte trochu cukru z kukuřičné moučky.
  20. Možná ho nebudete potřebovat všechen, ale musí být obalené ze všech stran, jinak se budou lepit.
  21. Podávejte ihned nebo je uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až 2 dny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang