Tento voňavý, pikantní dušený zeleninový pokrm zvaný marocký zeleninový guláš můžete podávat s kuskusem nebo s teplým pita chlebem. Zkuste tento marocký pokrm doplnit jogurtem nebo zakysanou smetanou, abyste ho zchladili.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého koření
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 malá máslová dýně, oloupaná a nakrájená na centimetrové kostky (asi 4 šálky)
  • 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na centimetrové kostky (asi 4 šálky)
  • 4 střední mrkve, nakrájené na plátky
  • 3 švestková rajčata, nakrájená na kousky
  • 3 šálky vody
  • 2 malé cukety nakrájené na centimetrové kostky
  • 1 plechovka (425 g) fazolí garbanzo nebo cizrny, propláchnutá a scezená

Recept je na 8 porcí.

Postup

  1. V šestilitrovém hrnci rozehřejte olej na středním plameni.
  2. Osmahněte cibuli, dokud nezměkne.
  3. Přidejte koření.
  4. Vařte a míchejte 1 minutu.
  5. Vmíchejte dýni, brambory, mrkev, rajčata a vodu.
  6. Přiveďte k varu.
  7. Snižte teplotu.
  8. Vařte odkryté, dokud dýně a brambory téměř nezměknou, 15-20 minut.
  9. Přidejte cukety a fazole.
  10. Přiveďte k varu.
  11. Snižte teplotu.
  12. Vařte odkryté, dokud zelenina nezměkne, 5-8 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang