Tento voňavý, pikantní dušený zeleninový pokrm zvaný marocký zeleninový guláš můžete podávat s kuskusem nebo s teplým pita chlebem. Zkuste tento marocký pokrm doplnit jogurtem nebo zakysanou smetanou, abyste ho zchladili.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého koření
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1/4 lžičky soli
- 1 malá máslová dýně, oloupaná a nakrájená na centimetrové kostky (asi 4 šálky)
- 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na centimetrové kostky (asi 4 šálky)
- 4 střední mrkve, nakrájené na plátky
- 3 švestková rajčata, nakrájená na kousky
- 3 šálky vody
- 2 malé cukety nakrájené na centimetrové kostky
- 1 plechovka (425 g) fazolí garbanzo nebo cizrny, propláchnutá a scezená
Recept je na 8 porcí.
Postup
- V šestilitrovém hrnci rozehřejte olej na středním plameni.
- Osmahněte cibuli, dokud nezměkne.
- Přidejte koření.
- Vařte a míchejte 1 minutu.
- Vmíchejte dýni, brambory, mrkev, rajčata a vodu.
- Přiveďte k varu.
- Snižte teplotu.
- Vařte odkryté, dokud dýně a brambory téměř nezměknou, 15-20 minut.
- Přidejte cukety a fazole.
- Přiveďte k varu.
- Snižte teplotu.
- Vařte odkryté, dokud zelenina nezměkne, 5-8 minut.