Tato jednoduchá marináda je chutná, snadno se upravuje a její chuť se mění a dá se snadno připravit za méně než 15 minut.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 20 minut
- Přídavný čas: 4 hodiny
- Celkem: 4 hodiny 35 minut
- Počet porcí: 10
Ingredience
- ½ šálku rostlinného oleje
- 2 lžíce chilli
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce česnekového prášku
- ½ lžičky papriky
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1,3 kg kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájených na proužky
Postup
- Rostlinný olej, chilli, limetkovou šťávu, med, česnekový prášek, papriku a černý pepř šlehejte ve střední misce, dokud se dobře nespojí.
- Kuřecí proužky vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku.
- Zalijte marinádou a prohněťte, aby se obalily, vytlačte přebytečný vzduch, sáček uzavřete a nechte marinovat v chladničce 4 hodiny až přes noc.
- Předehřejte venkovní gril na středně vysokou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
- Kuřecí proužky vyjměte z marinády. Nepoužitou marinádu zlikvidujte.
- Kuře opečte na předehřátém grilu, dokud není ze všech stran propečené a uprostřed již není růžové, asi 10 minut z každé strany.
- Teploměr pro okamžité měření teploty masa zapíchnutý do nejsilnějšího kousku by měl ukazovat nejméně 70 °C.
- Podávejte s dalšími prvky fajity, jako je smažená zelená paprika, bílá nebo žlutá cibule, jalapeno, domácí rajčatová nebo mangová salsa atd.