Ingredience
- 60 ml stříbrné tequilly
- 60 ml čerstvé šťávy z krvavých pomerančů (asi 1 velký krvavý pomeranč, odšťavněný)
- 30 ml čerstvé limetkové šťávy (asi 1 limetka, odšťavněná)
- 1 lžička lehkého agávového nektaru nebo jednoduchého sirupu, podle chuti
- 1 malá kapka čistého vanilkového extraktu (nepovinné)
- 2 lžičky košer mořské soli a/nebo himálajské soli
- 1 lžička hnědého cukru (nepovinné)
- Klínky limetky
Postup
- Krok 1 – Smíchejte sůl a cukr na malém talířku (nejlépe o něco větším, než je horní část sklenice na margaritu). Kolem horní části sklenice přejeďte plátkem limetky. Ponořte horní část sklenice do solné směsi pod úhlem 45 stupňů a otáčejte ji ze strany na stranu, aby se sůl zachytila. Přidejte do sklenice kostky ledu a dejte ji stranou.
- Krok 2 – Naplňte malý koktejlový šejkr ledem. Vlijte tequillu, čerstvě vymačkanou šťávu z krvavého pomeranče a limetky a agávový nektar. V případě potřeby přidejte kapku vanilkového extraktu.
- Krok 3 – Nasaďte víčko a 30 sekund protřepávejte. Tekutinu sceďte do sklenice a podle potřeby ozdobte plátkem krvavého pomeranče.