Využijte sladké mango s tímto osvěžujícím mangovým sorbetem. S nízkým obsahem tuku je ideálním dezertem pro teplé dny.
Ingredience
- 3 velká zralá manga
- 200 g cukru krupice
- 1 limetka, vymačkaná
Postup
- Krok 1 – Oloupejte mango škrabkou na zeleninu, odřízněte co nejvíce dužiny od pecky a vložte ji do kuchyňského robotu nebo mixéru.
- Krok 2 – Přidejte cukr, limetkovou šťávu a 200 ml vody. Mixujte několik minut, dokud nebude mango velmi hladké a cukr se nerozpustí – trochu směsi protřete mezi prsty, pokud se vám bude zdát stále zrnitá, mixujte ještě chvíli. Nalijte do nádoby a dejte na několik hodin do mrazáku.
- Krok 3 – Sorbet seškrábněte zpět do mixéru (pokud je velmi tuhý, nechte ho nejprve 5-10 minut při pokojové teplotě). Šlehejte, dokud nezískáte kašovitou směs, pak ji nalijte zpět do nádoby a nechte ještě asi hodinu zmrazit.
- Krok 4 – Opakujte krok 3. Mrazte, dokud neztuhne (další hodinu nebo dvě). V mrazničce vydrží přikryté tři měsíce.
Než začnete sorbet nabírat, nechte ho 5-10 minut při pokojové teplotě. Naběračku na zmrzlinu ohřejte v horké vodě, aby se vám lépe nabíralo.