Mango, limetka, cukr. Tyto ingredience jsou prostě předurčeny k tomu, aby byly společně v sorbetu! Perfektní způsob, jak se v horkém dni zchladit. Sladké mango má bohatou a krémovou strukturu, která se krásně vyrovná s jasně kyselou limetkovou šťávou.
Problém, na který můžete při výrobě domácího sorbetu narazit, je, že při delším skladování může ztvrdnout a zledovatět. Mango tomu trochu napomáhá, ale pokud neplánujete sorbet hned sníst, je opravdu rozdíl přidat do sorbetu pár lžic nějakého likéru s vysokým obsahem alkoholu.
Nižší teplota mrznutí alkoholu zabrání tomu, aby sorbet příliš zledovatěl. Pokud nechcete použít alkohol, můžete přidat několik lžic kukuřičného sirupu. Nebude tak účinný jako alkohol, ale pomůže.
Ingredience
- 1 šálek cukru
- 1 šálek vody
- 3 zralá manga (asi 2,5 kg)
- 3 lžíce limetkové šťávy
- Špetka soli
- 2 polévkové lžíce tequily, rumu nebo vodky (nepovinné) nebo 2 polévkové lžíce lehkého kukuřičného sirupu
Postup
- Krok 1 – Připravte jednoduchý sirup:
Zahřejte cukr, sůl a vodu ve středně velkém hrnci, dokud se cukr a sůl zcela nerozpustí. Odstavte a nechte vychladnout. - Krok 2 – Připravte mango:
Z manga oloupejte vnější slupku pomocí škrabky na zeleninu. Poté odřízněte dužinu od velkého plochého bílého semínka uprostřed manga. Semínka a slupku vyhoďte. Dužinu manga nahrubo nakrájejte. Měli byste mít asi 3 1/2 až 4 šálky nakrájeného manga. - Krok 3 – Smíchejte mango, jednoduchý sirup a limetkovou šťávu:
Vložte kousky manga, jednoduchý sirup a limetkovou šťávu do mixéru. Mixujte, dokud nebude zcela hladké. - Krok 4 – Zchlaďte:
Vlijte do středně velké mísy, přikryjte plastovou fólií a dejte do chladničky, dokud nebude zcela vychlazené. - Krok 5 – Zpracujte ve zmrzlinovači:
Po vložení vychlazeného limetkového mangového pyré do zmrzlinovače přimíchejte tequilu, rum, vodku (pokud používáte) nebo kukuřičný sirup. - Krok 6 – Směs zpracujte ve zmrzlinovači (Amazon prodává kvalitní zmrzlinovač) podle pokynů na zmrzlinovači.
- Krok 7 – Zmrazte, dokud neztuhne:
Přeneste směs do plastové nádoby a dejte ji do mrazáku, dokud neztuhne, nejméně na 6 hodin.