mangove-chutney

Tento pikantní, sladko-slaný recept na mangové čatní nemůže být jednodušší a lze ho zavařit pro delší skladování. Podávejte s kuřecím, vepřovým nebo jehněčím masem.

Ingredience

  • 2 šálky cukru
  • 1 šálek bílého octa
  • 4 až 5 velkých zralých mang, oloupaných a nakrájených na kousky
  • 1 střední cibule, nakrájená na kousky
  • 1/2 šálku zlatých rozinek
  • 1/4 šálku kandovaného zázvoru
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 1 lžička celých hořčičných semínek
  • 1/4 lžičky chilli vloček

Postup

  1. Připravte si cukrovo-octový sirup, ve velkém hrnci smíchejte cukr a ocet. Přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Přidejte zbývající přísady a vařte odkryté, dokud sirup nezhoustne, 45 minut až 1 hodinu. Během vaření občas promíchejte.
  3. Nalijte do čistých vyvařených sklenic a zavíčkujte. Pro delší skladování chutney zavařte: naplňte hrnec vodou tak, aby sklenice byly ponořené.
  4. Přiveďte k varu a vařte 15 minut. Sklenice vyjměte z hrnce a nechte je vychladnout při pokojové teplotě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang