Tento pikantní, sladko-slaný recept na mangové čatní nemůže být jednodušší a lze ho zavařit pro delší skladování. Podávejte s kuřecím, vepřovým nebo jehněčím masem.
Ingredience
- 2 šálky cukru
- 1 šálek bílého octa
- 4 až 5 velkých zralých mang, oloupaných a nakrájených na kousky
- 1 střední cibule, nakrájená na kousky
- 1/2 šálku zlatých rozinek
- 1/4 šálku kandovaného zázvoru
- 1 stroužek česneku, mletý
- 1 lžička celých hořčičných semínek
- 1/4 lžičky chilli vloček
Postup
- Připravte si cukrovo-octový sirup, ve velkém hrnci smíchejte cukr a ocet. Přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Přidejte zbývající přísady a vařte odkryté, dokud sirup nezhoustne, 45 minut až 1 hodinu. Během vaření občas promíchejte.
- Nalijte do čistých vyvařených sklenic a zavíčkujte. Pro delší skladování chutney zavařte: naplňte hrnec vodou tak, aby sklenice byly ponořené.
- Přiveďte k varu a vařte 15 minut. Sklenice vyjměte z hrnce a nechte je vychladnout při pokojové teplotě.