Recept pro líné dny, pokud budete mít připravený kuřecí vývar dopředu. Využít můžete i maso z vývaru a udělat tak z mangoldové polévky kompletní jídlo. Budou jí ale slušet i vařená křepelčí vajíčka či uzený losos. Stejně tak ořechy. 

img_0135-5282527

Porce: pro 2

Doba přípravy: 10 minut

Doba vaření: 5 minut

Ingredience:

  • 1 hrnek mangoldu vařeného v páře
  • 3 šálky kuřecího vývaru
  • 1 polévková lžíce arrowroot škrobu/popřípadě tapiokového škrobu
  • 1 polévková lžíce ghí
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku

Postup:

Nejdříve si připravte mangold, který připravte v páře do změknutí. Poté ho rozmixujte spolu s vývarem a arrowroot škrobem v mixéru. Přelijte polévku do hrnce a zahřívejte dokud nezhoustne. Přidejte ghí a muškátový oříšek, promíchejte a nechte ghí zcela rozpustit. 

Redakce Receptik.cz

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang