Recept pro líné dny, pokud budete mít připravený kuřecí vývar dopředu. Využít můžete i maso z vývaru a udělat tak z mangoldové polévky kompletní jídlo. Budou jí ale slušet i vařená křepelčí vajíčka či uzený losos. Stejně tak ořechy.
Porce: pro 2
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience:
- 1 hrnek mangoldu vařeného v páře
- 3 šálky kuřecího vývaru
- 1 polévková lžíce arrowroot škrobu/popřípadě tapiokového škrobu
- 1 polévková lžíce ghí
- 1/4 lžičky muškátového oříšku
Postup:
Nejdříve si připravte mangold, který připravte v páře do změknutí. Poté ho rozmixujte spolu s vývarem a arrowroot škrobem v mixéru. Přelijte polévku do hrnce a zahřívejte dokud nezhoustne. Přidejte ghí a muškátový oříšek, promíchejte a nechte ghí zcela rozpustit.
Redakce Receptik.cz