Ovesné kaše jsou skvělou snídaní, která vám dodá energii opravdu na celé dopoledne. V létě u mě většinou vedou smoothie bowls s granolou a na teplé kaše nemám moc chuť. Když je ale venku sychravo, zima a prší, mám najednou potřebu se zahřát a dopřát si něco pořádně teplého. Pro taková rána jsou ovesné kaše ideální. Jak připravit tu mandlovou?

Kaše měla být krémová, nadýchaná a s každým soustem by se vám měla rozpustit v puse jako obláček. A přesně takovou jsem si pro vás dneska připravila. Mandlové mléko a mandlové máslo jí dodá ještě větší krémovost. Poprvé jsem si koupila mandlové Nemléko a musím říct, že v kaši bylo naprosto vynikající. Není to ale zrovna levná záležitost a vy použijte jakékoliv vaše oblíbené mandlové mléko, domácí je samozřejmě nejlepší.

Ingredience

Připravíme si:

  • 60 g jemných ovesných vloček
  • 200 ml vody
  • 150 ml mandlového mléka
  • 1 lžička mandlového másla
  • 1 zralý banán
  • libovolné ovoce

A jak na to?

Postup přípravy

Ovesné vločky nasypeme do hrnce a zalijeme je vroucí vodou. Vločky rychleji absorbují tekutinu a lépe změknou. Přilijeme mandlové mléko a pomalu přivedeme k varu. Když kaše začne houstnout vmícháme do ní máslo a ještě povaříme do požadované hustoty. Ve chvíli, kdy je kaše krásně hustá a krémová, vmícháme do ní rozmačkaný banán a už jen lehce prohřejeme.

Zdobíme libovolným ovocem. Skvěle kaši doplníte oříšky, semínky nebo další porcí ořechového másla.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang