Ovesné kaše jsou skvělou snídaní, která vám dodá energii opravdu na celé dopoledne. V létě u mě většinou vedou smoothie bowls s granolou a na teplé kaše nemám moc chuť. Když je ale venku sychravo, zima a prší, mám najednou potřebu se zahřát a dopřát si něco pořádně teplého. Pro taková rána jsou ovesné kaše ideální. Jak připravit tu mandlovou?
Kaše měla být krémová, nadýchaná a s každým soustem by se vám měla rozpustit v puse jako obláček. A přesně takovou jsem si pro vás dneska připravila. Mandlové mléko a mandlové máslo jí dodá ještě větší krémovost. Poprvé jsem si koupila mandlové Nemléko a musím říct, že v kaši bylo naprosto vynikající. Není to ale zrovna levná záležitost a vy použijte jakékoliv vaše oblíbené mandlové mléko, domácí je samozřejmě nejlepší.
Ingredience
Připravíme si:
- 60 g jemných ovesných vloček
- 200 ml vody
- 150 ml mandlového mléka
- 1 lžička mandlového másla
- 1 zralý banán
- libovolné ovoce
A jak na to?
Postup přípravy
Ovesné vločky nasypeme do hrnce a zalijeme je vroucí vodou. Vločky rychleji absorbují tekutinu a lépe změknou. Přilijeme mandlové mléko a pomalu přivedeme k varu. Když kaše začne houstnout vmícháme do ní máslo a ještě povaříme do požadované hustoty. Ve chvíli, kdy je kaše krásně hustá a krémová, vmícháme do ní rozmačkaný banán a už jen lehce prohřejeme.
Zdobíme libovolným ovocem. Skvěle kaši doplníte oříšky, semínky nebo další porcí ořechového másla.