makovy-salatovy-dresink

Tento makový dresink má sladkou a pikantní chuť, která je naprosto neodolatelná. Skvěle se hodí na špenátový salát s jahodami, vyzkoušejte ho i na coleslaw, nebo jako marinádu na kuře.

Ingredience

  • 1/4 hrnku bílého vinného octa
  • 1/4 hrnku cukru
  • 1 malá šalotka
  • 1-2 lžíce máku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mleté hořčice
  • 2 lžičky majonézy, volitelně
  • 1/2 hrnku olivového oleje

Postup

  1. Bílý vinný ocet a cukr šlehejte, dokud se cukr z větší části nerozpustí.
  2. Oloupejte šalotku a nastrouhejte ji najemno přímo do mísy. Přidejte mák, sůl a mletou hořčici a prošlehejte.
  3. Za stálého šlehání do zálivky pomalým proudem přilévejte olivový olej. Pokračujte ve šlehání, dokud se zálivka zcela nespojí.
  4. Přelijte do zakryté nádoby a uchovávejte v chladničce po dobu několika týdnů. Dresink se při skladování oddělí; před použitím jej protřepejte, aby se znovu spojil.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang