Také patříte mezi ty z nás, kteří si k odpolední kávě rádi dopřejí dezert nebo zkrátka jen občas dostanou chuť na nějakou sladkou svačinku? V tomto receptu vám představím, v dnešní době již velice oblíbený a rozšířený zdroj bílkoviny, Šmakouna. Jedná se o výrobek z vaječných bílků s minimálním obsahem tuků a vysokým procentem kvalitních bílkovin.

V tomto receptu je použitý můj oblíbený Šmakoun s příchutí švestky a skořice, který je vynikající také samotný jako rychlá svačina. Můžete s ním ale vytvořit i skvělý krém, který se skvěle doplňuje s chutí máku a jablek a vytvoříte tak zákusek, který bude nejen skvěle vypadat, ale především skvěle chutnat.

Ingredience

Budeme potřebovat:

  • 100 g mletého máku
  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka (já v receptu použila makové)
  • 25 kapek stevie
  • 1 jablko
  • 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů

Na krém si připravíme:

  • 1 balení Šmakouna „Švesta a skořice“ (200 g)
  • 1 bílý jogurt
  • 1/2 lžičky mleté skořice

A jak dál?

Postup přípravy

Jablko nastrouháme na hrubém struhadle i se slupkou v míse smícháme s vejci, mlékem a stevií. Důkladně rozmícháme, přisypeme mletý mák a na závěr lehce vmícháme špaldovou mouky smíchanou s práškem do pečiva. Hotové těsto rozdělíme pomocí lžíce do formiček na muffiny cca do 2/3.

Takto připravené košíčky vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut. Každá trouba peče jinak, proto doporučuji cca po 10 minutách vyzkoušet propečenost těsto pomocí dřevěné špejle.

Mezitím, co se naše makové cupcaky pečou, připravíme si v rychlosti krém. Je to velice jednoduché. Šmakouna nakrájíme na menší kusy a vložíme společně s bílým jogurtem a skořicí do mixéru, kde vše společně několik minut mixujeme na hladký krém.

Po upečení necháme koláčky vychladnout a potom je pomocí cukrářského sáčku ozdobíme skořicovým krémem. Makové cupcaky a skořice se skvěle doplňují s pekanovými ořechy, které položíme na krém.

Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 9 ks

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang