Tyto sušenky z bílé čokolády a makadamových ořechů jsou dokonalou kombinací sladkého, žvýkacího a křupavého požitku.
Ingredience
- 225 g bílé čokolády
- 1/2 šálku másla pokojové teploty
- 3/4 šálku krystalového cukru
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 150 g hladké mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- ¼ lžičky kuchyňské soli
- 1 šálek nasekaných makadamových ořechů
Postup
- Stojanovým nebo ručním mixérem vyšlehejte máslo a cukr v míse do krémové konzistence, asi 2 minuty. Do směsi zašlehejte vejce a vanilku.
- V samostatné míse smíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva, jedlou sodu a kukuřičný škrob. Postupně přidávejte moučnou směs do máslové směsi a šlehejte při nízkých otáčkách, dokud se nespojí.
- Vmíchejte makadamové ořechy, dokud se nespojí (nepřešlehejte).
- Opatrně vmíchejte 1 hrnek bílých čokoládových lupínků. poté těsto přikryjte a nechte 1 hodinu v chladničce.
- Z těsta nabírejte kuličky o velikosti vrchovaté lžíce a poté je položte na pečícím papírem vyložený plech s rozestupy asi 5 cm od sebe. Do těsta vtlačte další kousky bílé čokolády a makadamové ořechy a podle potřeby je posypte trochou vločkové soli.
- Pečte při 175 °C, dokud lehce nezhnědnou, 10 až 12 minut.
- Na plechu nechte 10 minut vychladnout; přeneste sušenky na drátěnou mřížku a nechte je zcela vychladnout.