V jádru je Mai Tai určen k předvedení skvělého rumu. Zde je kombinace bílého a stařeného nebo tmavého rumu – bílý rum je lehčí a ovocnější, zatímco stařený rum přináší šťavnaté tóny banánů, vanilky a spáleného cukru a bohatší chuť. Kvalitní orgeat je nezbytný a vyplatí se ho vyhledat, pokud jste fanoušky tropických nápojů.
Pokud připravujete Mai Tai pro větší počet lidí, tento recept se snadno rozšíří. Jednoduše připravte velkou dávku do džbánu nebo sklenice a protřepejte 120 ml koktejlové směsi v šejkru s ledem na jeden nápoj.
Ingredience
- 30 ml stařeného rumu
- 30 ml bílého rumu
- 30 ml čerstvé limetkové šťávy, půlka vymačkané limetky vyhrazena
- 15 ml curaçao nebo Grand Marnier
- 7 ml orgeatu
- 7 ml jednoduchého sirupu
- 1 limetkový klín
- 1 velká snítka máty
Recept je na 1 koktejl.
Postup
- V koktejlovém šejkru smíchejte oba rumy, limetkovou šťávu, curaçao, orgeat, jednoduchý sirup a rezervovanou polovinu limetky.
- Naplňte šejkr ledem, přiklopte a silně protřepejte, dokud nebude vnější strana šejkru velmi studená, asi 20 sekund.
- Přelijte do sklenice naplněné po okraj drceným ledem.
- Ozdobte plátkem limetky a snítkou máty.