Recept na nejlepší maďarský guláš

Hlavní jídlaHovězí masoMasoOmáčky
Maďarský guláš

Tento recept na maďarský guláš je pikantní způsob úpravy dušeného hovězího masa. Lze ho připravit i z levnějších kusů hovězího masa a stále bude velmi křehký.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 2 hodiny
  • Celkem: 2 hodiny 15 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • ⅓ šálku rostlinného oleje
  • 3 cibule nakrájené na plátky
  • 2 lžíce maďarské sladké papriky
  • 3 lžičky soli, rozdělené
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1,3 kg dušeného hovězího masa, nakrájeného na 4centimetrové kostky
  • 1 a ½ šálku vody
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 1 stroužek česneku, mletý

Postup

  1. Ve velkém hrnci nebo holandské troubě rozehřejte olej na středním plameni.
  2. Cibuli na oleji vařte a míchejte, dokud nezměkne (2 až 4 minuty).
  3. Vyjměte cibuli a dejte ji stranou.
  4. Ve středně velké míse smíchejte papriku, 2 lžičky soli a pepř.
  5. Kostky hovězího masa obalte ve směsi koření a opečte je v hrnci s cibulí ze všech stran dohněda.
  6. Vraťte cibuli do hrnce s hovězím masem.
  7. Přilijte vodu, rajčatový protlak, česnek a zbývající 1 lžičku soli.
  8. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum.
  9. Přikryjte a za občasného míchání vařte, dokud maso nezměkne, 1 a 1/2 až 2 hodiny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang