Připravte si doma snadno a rychle lahodnou, krémovou maďarskou polévku s houbami a bílým vínem.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 45 minut
Ingredience
- 4 lžíce másla
- 2 šálky nakrájené cibule
- 500 g žampionů, nakrájené na plátky
- 2 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1/2 šálku suchého bílého vína
- 2 lžičky sušeného kopru
- 2 lžičky mletých čerstvých tymiánových lístků
- 2 lžičky papriky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 šálek plnotučného mléka
- 3 lžíce mouky
- 1/4 šálku zakysané smetany
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce čerstvé italské petrželky
Postup
- Ve vhodném hrnci vařte cibuli a houby na másle na mírném ohni, dokud cibule nezměkne a nezprůsvitní, asi 15 minut.
- Přidejte kopr, tymián, papriku, kuřecí nebo zeleninový vývar, sójovou omáčku a bílé víno.
- Polévku přiveďte k varu a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.
- Mezitím v malé misce rozšlehejte mouku s mlékem dohladka. Směs mouky a mléka přidejte do polévky a vařte, dokud polévka nezačne houstnout, přibližně dalších 10 minut.
- Snižte teplotu na minimum a pomalu vmíchejte zakysanou smetanu a citronovou šťávu.
- Polévku ozdobte petrželkou a podávejte horkou.