Milujete tradiční mac & cheese? Připravte si tento sýrový pokrm v netradiční formě – jako muffin. Jednoduše si ho pak můžete sbalit s sebou na svačinu nebo na piknik v přírodě.
Ingredience
- 2 šálky kolínek
- 1 šálek ochucené strouhanky
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky sušené cibule
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky kořeněné soli
- 3/4 šálku mléka
- 2 šálky rozdrobeného sýru čedar
- 1 šálek strouhaného švýcarského sýru
- 3/4 šálku rozdrcených máslových sušenek
- 2 velká vejce, pokojové teploty, lehce našlehaná
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Uvařte makaróny podle návodu na obalu a nechte je okapat.
- Mezitím nasypte 1/4 šálku strouhanky do 36 vymaštěných košíčků na mini muffiny.
- Ve velkém hrnci rozpusťte máslo na mírném ohni. Vmíchejte mouku a koření, dokud nevznikne hladká hmota, postupně zašlehejte mléko.
- Za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte a míchejte, dokud nezhoustne. Vmíchejte 1 šálek čedaru a švýcarský sýr, dokud se nerozpustí.
- Odstavte z ohně. vmíchejte směs sušenek, vejce a 1/2 hrnku strouhanky. Přidejte makaróny a promíchejte, aby se obalily.
- Do připravených košíčků na mini muffiny dejte asi 2 lžíce makaronové směsi, posypte zbylým sýrem čedar a strouhankou.
- Pečte 8–10 minut dozlatova. Před podáváním nechte 5 minut vychladnout.