
Hrách a kroupy – kočičí svatba
Pokrm kočičí svatba patří mezi tradiční české pokrmy. Jedná se o pokrm, který je ze...
Velmi oblíbeným v kuchyni je hrách zelený, který je pevnější a sladší. Naopak žlutý hrách je dobrý do hummusů nebo na klíčení. Tradičním pokrmem z hrachu je zejména kaše s uzeninou a opečenou cibulkou na povrchu.
Hrách, jako mnoho dalších luštěnin, je velmi vděčným základem pro různé pomazánky. Do takto připraveného základu stačí už jen přidat česnek, majoránku, sůl, pepř a dochutit nakrájenou cibulkou či šalotkou nebo i jarní cibulkou.
Sportovci, kteří jsou vegani, hojně využívají hrách především v proteinech. Samotný hrách je totiž velmi dobrým zdrojem vitamínu C a vitamínu B a také je bohatý na minerály, zejména fosfor, měď a vápník.
Hrách a kroupy – kočičí svatba
Pokrm kočičí svatba patří mezi tradiční české pokrmy. Jedná se o pokrm, který je ze...
Recept na hráškovou polévku z pomalého hrnce
Když máte v lednici zbytky šunky, můžete uvařit hrachovou polévku. Stačí naházet...
Hrachové karbanátky – recept – luštěninové, vegetariánské i veganské
Karbanátky se dají vyrobit z jakékoliv luštěniny. Karbanátky se navíc velmi jednoduše a...
Hrstková polévka, luštěninová – nejlepší recept
Výborná hrstková polévka není jen náhodnou směsicí ingrediencí, které člověku přijdou...
Recept na hrachovou polévku
Tato polévka je skvělá a vydatná. Skvěle se hodí pro podzimní nebo sychravé zimní...
Hrachová polévka – Recept
Hrachová polévka je nejlepší s osmaženým rohlíkem nebo žemlí a ozdobená...
Hrachová kaše – Recept
Ingredience 40 dkg loupaného zeleného hrachu špetka majoránky 3 dkg oleje 1...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang