Recept – čočková polévka
Ingredience: 10 dkg čočky2 větší brambory1 mrkev1 petrželkousek celeru1 stroužek...
Čočka je velmi starou luštěninou, která má své kořeny až v neolitu. Velmi oblíbenou je pro přípravu loupaná čočka, která je na přípravu velmi jednoduchá a rychlá. Nejoblíbenější je podávat čočku jako přílohu na kyselo s uvařeným vejcem, zavařenou okurkou a uzeným masem.
Čočka se také hojně využívá do různých salátů nebo třeba i na klíčení. Využít se také může do polévek či do různých bezmasých jídel a trochu experimentovat.
Recept – čočková polévka
Ingredience: 10 dkg čočky2 větší brambory1 mrkev1 petrželkousek celeru1 stroužek...
Recept – čočka na kyselo
Ingredience: 40 dkg čočkypůlka malé cibulemáslohladká mouka1,5 dcl zakysané...
Tomatová polévka s červenou čočkou
Nejraději mám husté a krémové polévky, které zahřejí a zasytí. Často do nich právě z...
Boloňská omáčka z čočky a hlívy ústřičné
Boloňskou omáčku jsem vždycky milovala a po těstovinách s ní a hromadou parmazánu jsem se...
Čočková polévka – recept
Čočková polévka je skvělou volbou, jak udělat výtečnou luštěninovou polévku za...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang