Snadný a rychlý recept na lososové koláčky, které každého ohromí. Podávejte je jako předkrm např. k nějaké významné příležitosti.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Doba vaření: 15 minut
- Počet porcí: 4
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
- 2 proužky slaniny uvařené do křupava a rozdrobené (slaninový tuk ponechán)
- 60 g nakrájené cibule
- 1 vejce
- 12 ml majonézy
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1/2 lžičky krystalového cukru
- 1/2 citrónu zbaveného kůry
- 452 g divokého lososa bez kostí
- 1 oloupaná pečená nebo vařená brambora
- 25 g strouhanky
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- čerstvě mletý černý pepř
- 6 lžic rostlinného oleje
Postup
- V malé pánvi na mírném ohni rozehřejeme 1 lžíci rezervovaného slaninového tuku. Přidáme cibuli a restujeme, dokud nezprůsvitní. Necháme mírně vychladnout.
- V míse smícháme slaninu, cibuli, vejce, majonézu, hořčici, cukr a citrónovou kůru.
- Přidáme lososa a bramboru a jemně promícháme. Ze směsi vytvarujeme 12 malých placiček.
- V mělké misce smícháme strouhanku, parmezán a pepř dle chuti. Obalíme placičky ve strouhance.
- Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejeme 3 lžíce oleje a lososové placičky po částech opékáme 3-4 minuty dozlatova z každé strany. Podle potřeby přidáme další olej. Naaranžujeme na servírovací talíř a podáváme.