Připravte si s námi doma lahodné lososové burgery. Pokud jste až dosud dávali přednost tradičním burgerům s hovězím masem, můžete vyzkoušet změnu v podobě lososových burgerů – uvidíte, že nebudete litovat.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 25 minut
Ingredience na burgery
- Olej ve spreji
- 60 g červené papriky nakrájené na kostičky
- 60 g žluté papriky nakrájené na kostičky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 80 g strouhanky
- 1 kg filetů z lososa, zbavených kůže a jemně nakrájených
- 1 velké vejce, lehce rozšlehané
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička čerstvé citronové šťávy
- 1/2 lžičky soli
- 8 máslem namazaných a opečených toastů
- 8 listů hlávkového salátu
- 8 plátků rajčat
Ingredience na majonézu
- 250 ml majonézy
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1/2 lžičky sezamového oleje
- 1 lžička sójové omáčky
Postup
- Ve středně velké míse smíchejte papriky, strouhanku, česnek a lososa.
- V malé misce smíchejte vejce, sójovou omáčku, citronovou šťávu a sůl, přidejte je do směsi paprik a jemně promíchejte. Ze směsi vytvarujte 8 placiček.
- Pánev nebo pánvičku lehce potřete sprejem na vaření. Zahřejte na středně vysoké teplotě, dokud se nerozpálí. Grilujte nebo smažte placičky 5 minut z každé strany nebo do požadovaného stupně propečení.
- Na pánvičce připravte sezamovou majonézu: V malé misce smíchejte všechny ingredience. Přikryjte a nechte vychladnout.
- Na opečené housky rovnoměrně rozetřete sezamovou majonézu. Na každou položte list salátu, plátek rajčete a lososovou placičku. Přiklopte vrchní částí žemlí.