Losos s koprovou omáčkou – recept

Koprová omáčkaLososOmáčkyRyby
losos-s-koprovou-omackou-1110586

Není nad čerstvého lososa. Koprová omáčka ze zakysané smetany je jemně ochucená křenem, takže nepřebije jemnou chuť lososa.

Jaké koření se hodí k lososovi?

Losos se dobře kombinuje s koprovou omáčkou (jako v tomto receptu), stejně jako s omáčkami s čerstvými bylinkami, citronem, medem, česnekem, sójovou omáčkou a hořčicí.

Jaká zelenina se hodí k lososovi?

Losos se hodí k mnoha druhům zeleniny, například k pečenému chřestu a javorové glazované růžičkové kapustě.

Ingredience

  • 1 filet z lososa
  • 1 až 1-1/2 lžičky citronovo-paprikového koření
  • 1 lžička soli
  • 1 malá cibule nakrájená na plátky a rozdělená na kolečka
  • 6 plátků citronu
  • 1/4 šálku másla nakrájeného na kostičky

Koprová omáčka:

  • 1/3 kelímku zakysané smetany
  • 1/3 šálku majonézy
  • 1 lžíce jemně nasekané cibule
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička připraveného křenu
  • 3/4 lžičky kopru
  • 1/4 lžičky soli
  • Pepř podle chuti

Postup

  1. Vyložte plech pečícím papírem.
  2. Lososa položte kůží dolů na plech.
  3. Posypte pepřem a solí.
  4. Navrch dejte cibuli a citron.
  5. Potřete máslem.
  6. Papír přeložte kolem lososa a pevně ho uzavřete.
  7. Pečte 20 minut při teplotě 180 °C.
  8. Mezitím smíchejte ingredience na omáčku.
  9. Podávejte s lososem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang