Není nad čerstvého lososa. Koprová omáčka ze zakysané smetany je jemně ochucená křenem, takže nepřebije jemnou chuť lososa.
Jaké koření se hodí k lososovi?
Losos se dobře kombinuje s koprovou omáčkou (jako v tomto receptu), stejně jako s omáčkami s čerstvými bylinkami, citronem, medem, česnekem, sójovou omáčkou a hořčicí.
Jaká zelenina se hodí k lososovi?
Losos se hodí k mnoha druhům zeleniny, například k pečenému chřestu a javorové glazované růžičkové kapustě.
Ingredience
- 1 filet z lososa
- 1 až 1-1/2 lžičky citronovo-paprikového koření
- 1 lžička soli
- 1 malá cibule nakrájená na plátky a rozdělená na kolečka
- 6 plátků citronu
- 1/4 šálku másla nakrájeného na kostičky
Koprová omáčka:
- 1/3 kelímku zakysané smetany
- 1/3 šálku majonézy
- 1 lžíce jemně nasekané cibule
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička připraveného křenu
- 3/4 lžičky kopru
- 1/4 lžičky soli
- Pepř podle chuti
Postup
- Vyložte plech pečícím papírem.
- Lososa položte kůží dolů na plech.
- Posypte pepřem a solí.
- Navrch dejte cibuli a citron.
- Potřete máslem.
- Papír přeložte kolem lososa a pevně ho uzavřete.
- Pečte 20 minut při teplotě 180 °C.
- Mezitím smíchejte ingredience na omáčku.
- Podávejte s lososem.