Ingredience
- ¼ šálku javorového sirupu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 stroužek česneku, mletý
- ¼ lžičky česnekové soli
- ⅛ lžička mletého černého pepře
- 0,5 kg lososa
Postup
- Krok 1 – V malé misce smíchejte javorový sirup, sójovou omáčku, česnek, česnekovou sůl a pepř.
- Krok 2 – Lososa vložte do mělké skleněné zapékací misky a potřete ho směsí javorového sirupu. Misku přikryjte a lososa marinujte v chladničce 30 minut, přičemž ho jednou otočte.
- Krok 3 – Předehřejte troubu na 200 °C.
- Krok 4 – Vložte zapékací misku do předehřáté trouby a pečte lososa odkrytého 20 minut, nebo dokud se snadno neodlupuje vidličkou.