Recept na pečeného lososa s hořčicí a česnekem

Hlavní jídlaLososMarinádyRyby
peceny-losos-s-horcici-a-cesnekem

Milovníky ryb zajisté potěší tento recept na lahodného pečeného lososa s dijonskou hořčicí a česnekem.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 20 minut

Ingredience

  • 680 g filet z lososa
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 2 lžíce lehkého olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 3 prolisované stroužky česneku
  • 0,5 lžíce dijonské hořčice
  • 0,5 lžičky soli
  • 1/8 lžičky černého pepře
  • 0,5 citronu nakrájeného na 4 kolečka

Postup

  1. Předehřejte troubu na 205 ˚C a vyložte plech pečicím papírem. Lososa nakrájejte na 4 porce a položte je na vyložený plech kůží dolů.
  2. V malé misce smíchejte 2 lžíce petrželky, 2-3 prolisované stroužky česneku, 2 lžíce oleje a 2 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžíce dijonu, 1/2 lžičky soli a 1/8 lžičky pepře.
  3. Marinádou bohatě potřete horní část a boky lososa a každý kousek doplňte plátkem citronu.
  4. Pečte 12-15 minut.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang