Ryby jsou důležitou součástí vyváženého jídelníčku. Jsou zdrojem potřebného jódu a zdravých tuků. Zejména losos.
Losos pečený v troubě obsahuje řadu látek, prospěšných pro váš organismus. Při jeho použití potřebujete opravdu minimum tuku, a je tedy velmi zdravou večeří.
Příprava
- Celkem: 20 min
- Příprava: 5 min
- Vaření: 15 min
Ingredience
- 350 g filet z lososa, nakrájený na 4 kusy
- Hrubozrnná sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- petrželová salsa, k podávání
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C.
Lososa osolte a opepřete. Lososa položte kůží dolů na nepřilnavý plech nebo do nepřilnavé pánve s rukojetí vhodnou do trouby. Pečte, dokud není losos propečený, přibližně 12 až 15 minut. Podávejte s oblíbenou přílohou, grilovanou zeleninou, případně s dýní.