Tento jednoduchý těstovinový pokrm s královskými krevetami, česnekem, citronem a petrželkou je rychlou večeří s mořskými plody.
Ingredience
- 200 g linguine
- 2-3 stroužky česneku nasekané nadrobno
- 50 g másla
- 175 g balení syrových králových krevet bez skořápky, zbavených žláz a podélně rozdělených na poloviny
- jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu, poté citron nakrájejte na klínky
- malé balení nasekané petrželky
Postup
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
- Mezitím na středně velké pánvi na másle velmi jemně osmahněte česnek do změknutí.
- Přidejte krevety a vařte, dokud nezmění barvu z šedé na růžovou.
- Je důležité je nepřevařit, jinak budou tvrdé.
- Odstavte z ohně a vmíchejte kůru a koření.
- Těstoviny slijte a vhoďte je do pánve s krevetovou směsí a petrželkou, dokud se dobře nepromíchají.
- Rozdělte je do dvou misek a podávejte s citronovými klínky.