Recept na linguine s krevetami na česnekovém máslem

Hlavní jídlaKrevetyMořské plodyTěstoviny

Tento jednoduchý těstovinový pokrm s královskými krevetami, česnekem, citronem a petrželkou je rychlou večeří s mořskými plody.

Ingredience

  • 200 g linguine
  • 2-3 stroužky česneku nasekané nadrobno
  • 50 g másla
  • 175 g balení syrových králových krevet bez skořápky, zbavených žláz a podélně rozdělených na poloviny
  • jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu, poté citron nakrájejte na klínky
  • malé balení nasekané petrželky

Postup

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  2. Mezitím na středně velké pánvi na másle velmi jemně osmahněte česnek do změknutí.
  3. Přidejte krevety a vařte, dokud nezmění barvu z šedé na růžovou.
  4. Je důležité je nepřevařit, jinak budou tvrdé.
  5. Odstavte z ohně a vmíchejte kůru a koření.
  6. Těstoviny slijte a vhoďte je do pánve s krevetovou směsí a petrželkou, dokud se dobře nepromíchají.
  7. Rozdělte je do dvou misek a podávejte s citronovými klínky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang