Tento recept na limetkový koláč se připravuje z kondenzovaného mléka a zakysané smetany. Báječně snadné. Oblíbený letní koláč. Pokud chcete, ozdobte šlehačkou a tenkými plátky limetky.
Ingredience
- 3 šálky slazeného kondenzovaného mléka
- ¾ šálku limetkové šťávy
- ½ šálku zakysané smetany
- 1 lžíce nastrouhané limetkové kůry
- 1 korpus z grahamových sušenek (průměr 23 cm)
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- V míse smíchejte kondenzované mléko, limetkovou šťávu, zakysanou smetanu a limetkovou kůru; dobře promíchejte. Nalijte do korpusu z grahamových sušenek.
- Pečte v předehřáté troubě 5 až 8 minut, dokud na povrchu koláče neprasknou drobné dírkované bublinky. Náplň se bude vlnit, ale nebude hnědá.
- Před podáváním koláč důkladně vychlaďte v lednici, asi 1 hodinu. Podle potřeby ozdobte plátky limetky a šlehačkou.