key-gae231f219_1920

Tento recept na limetkový koláč se připravuje z kondenzovaného mléka a zakysané smetany. Báječně snadné. Oblíbený letní koláč. Pokud chcete, ozdobte šlehačkou a tenkými plátky limetky.

Ingredience

  • 3 šálky slazeného kondenzovaného mléka
  • ¾ šálku limetkové šťávy
  • ½ šálku zakysané smetany
  • 1 lžíce nastrouhané limetkové kůry
  • 1 korpus z grahamových sušenek (průměr 23 cm)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. V míse smíchejte kondenzované mléko, limetkovou šťávu, zakysanou smetanu a limetkovou kůru; dobře promíchejte. Nalijte do korpusu z grahamových sušenek.
  3. Pečte v předehřáté troubě 5 až 8 minut, dokud na povrchu koláče neprasknou drobné dírkované bublinky. Náplň se bude vlnit, ale nebude hnědá.
  4. Před podáváním koláč důkladně vychlaďte v lednici, asi 1 hodinu. Podle potřeby ozdobte plátky limetky a šlehačkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang