Lilková pizza s uzeným tofu a zeleninou

Pizza

Pizza je synonymem nezdravého jídla. Připravte si ji však s uzeným tofu a zeleninou. Zkombinujete tak výbornou chuť se skutečně nutričně hodnotným jídlem.

Ingredience

  • 1 pěkný větší lilek
  • rajčatová omáčka (passata di pomodoro)
  • zeleninu na oblohu: rajčata, papriky, cuketu, olivy, špenát, houby
  • bylinky: bazalku, rozmarýn, oregano
  • 1 uzené tofu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  • Lilek nakrájíme na asi 1 cm silné plátky.
  • Z obou stran je jemně posolíme a necháme asi půl hodiny odpočívat (lilek se vypotí – zbaví přebytečné vody).
  • Zbylou zeleninu si nakrájíme na menší kousky, které v míse zalijeme olivovým olejem, přidáme bylinky (čerstvé i sušené) a necháme marinovat.
  • Po půlhodině lilek osušíme papírovou utěrkou a vymačkáme z něj ještě přebytečnou vodu.
  • Jednotlivé plátky poklademe na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut.
  • Pak je vyjmeme, potřeme rajčatovou omáčkou, obložíme zeleninou s tofu a pečeme ještě asi 10 minut.
  • Podáváme s čerstvou bazalkou.

Kategorie:

Pizza

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang