Pizza je synonymem nezdravého jídla. Připravte si ji však s uzeným tofu a zeleninou. Zkombinujete tak výbornou chuť se skutečně nutričně hodnotným jídlem.
Ingredience
- 1 pěkný větší lilek
- rajčatová omáčka (passata di pomodoro)
- zeleninu na oblohu: rajčata, papriky, cuketu, olivy, špenát, houby
- bylinky: bazalku, rozmarýn, oregano
- 1 uzené tofu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Lilek nakrájíme na asi 1 cm silné plátky.
- Z obou stran je jemně posolíme a necháme asi půl hodiny odpočívat (lilek se vypotí – zbaví přebytečné vody).
- Zbylou zeleninu si nakrájíme na menší kousky, které v míse zalijeme olivovým olejem, přidáme bylinky (čerstvé i sušené) a necháme marinovat.
- Po půlhodině lilek osušíme papírovou utěrkou a vymačkáme z něj ještě přebytečnou vodu.
- Jednotlivé plátky poklademe na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut.
- Pak je vyjmeme, potřeme rajčatovou omáčkou, obložíme zeleninou s tofu a pečeme ještě asi 10 minut.
- Podáváme s čerstvou bazalkou.