Letní večery jsou stejně hezčí venku u ohně než v kuchyni a svůj špekáček si každé dítě chce opéct samo. Takže dnes pro inspiraci několik způsobů, jak naložit se špekáčkem. Budete potřebovat jenom ostrý nůž a trochu trpělivosti.
Nad oheň:
- Tábornická klasika – dva příčné řezy na každém konci
- Tábornická klasika s mřížkou – pro více křupavé „kůrčičky“
- Dětská chobotnice
A na gril:
- Ježek
- Pásovec
- Chobotnice pro maminku
Báječný je chléb se slunečnicí – když správně odhadnete žár ohně a vzdálenost, semínka se opečou mírně dohněda a nádherně se zvýrazní jejich chuť.
Jak vybrat správný špekáček:
- vždy kupujte výrobek, který se jmenuje špekáček (tedy žádné buřty, vuřty ani opékáčky), jenom ten má totiž legislativně dané složení
- musí obsahovat nejméně 40 % masa a obsah tuku nesmí překročit 45 %
- podíl masa by měl být uveden na prvním místě
- barva narůžovělá
- kupujte je u dobrých řezníků – cena bude sice vyšší, ale špekáčky se vám zaručeně nad ohněm neroztečou v nevábnou směs sóji a separátů
- špekáčky opékejte pomalu v teplém proudu vzduchu, trochu stranou od přímého ohně – jenom tak se krásně propečou a nezčernají.