Letní salát s křupavým tofu

Zeleninové saláty

Kombinace listové zeleniny, rajčat, fazolí a tofu dělá tento letní salát lehkým, svěžím, a také dostatečně výživným jídlem do letních veder.

Svěží letní salát v horkých dnech výborně chutná a nezatěžuje trávení.

Ingredience:

  • 2 tofu bazalka
  • 400 g polního salátu
  • 1 konzerva bílých fazolí
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 žlutá paprika
  • 2 PL olivového oleje
  • bílý mletý pepř
  • sůl

Postup:

  • Salát omyjeme a necháme důkladně okapat.
  • Fazole scedíme, rajčata omyjeme a nakrájíme na půlky, papriku omyjeme a nakrájíme na kostičky.
  • Tofu nakrájíme a na troše oleje opečeme ze všech stran dohněda.
  • V míse smícháme salát, fazole, rajčata a papriku.
  • Přidáme zbylý olej, sůl a pepř promícháme a podáváme.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang