Ingredience

  • 2 hlávky salátu
  • 4 mrkve
  • 1 celer
  • 2 pórky
  • půl kapusty
  • 2 kedlubny
  • 2 rohlíky nebo 2 krajíce chleba
  • 6 dkg másla
  • hovězí vývar nebo bujon z kostky
  • pepř, sůl

Postup

Veškerou zeleninu očistíme, opláchneme , salát rozebereme na listy a vše nakrájíme na jemné nudličky. Vložíme na máslo a opatrně dusíme. Když je zelenina poloměkká, zalijeme ji vývarem, opepříme, osolíme a vaříme do měkka. Vaříme jen zvolna, aby se zelenina nerozvařila.

Do talířů vložíme na kolečka nakrájené, osmažené rohlíky nebo na kostičky nakrájený osmažený chléb a přelijeme polévkou.

TIP: Další výbornou a jednoduchou polévkou je například hrstková polévka. Nejsou na ní potřeba žádné zvláštní suroviny a dá se udělat i způsobem „co dům dal“.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang