Dokonalý ovocný salát využijete pro grilování na zahradě nebo pro jakoukoli jinou příležitost. Nikdy po něm nezůstanou zbytky. Čím déle necháte ovoce nasáknout šťávou a rozležet, tím je tento salát chutnější. Klidně ho nechte 3 až 4 hodiny v chladničce, než ho začnete podávat.
Ingredience
- ⅔ šálku čerstvé pomerančové šťávy
- ⅓ šálku čerstvé citronové šťávy
- ⅓ šálku hnědého cukru
- ½ lžičky nastrouhané pomerančové kůry
- ½ lžičky strouhané citronové kůry
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 šálky čerstvého ananasu nakrájeného na kostičky
- 2 šálky jahod, oloupaných a nakrájených na plátky
- 3 kiwi, oloupané a nakrájené na plátky
- 3 banány nakrájené na plátky
- 2 pomeranče, oloupané a rozkrojené
- 1 šálek hroznového vína bez pecek
- 2 šálky borůvek
Postup
- V hrnci přiveďte k varu pomerančovou šťávu, citronovou šťávu, hnědý cukr, pomerančovou a citronovou kůru. Vařte, dokud šťáva mírně nezhoustne, asi 5 minut.
- Odstavte, vmíchejte vanilkový extrakt a nechte vychladnout.
- Ovoce navrstvěte do velké skleněné mísy v tomto pořadí: ananas, jahody, kiwi, banány, pomeranče, hroznové víno a borůvky.
- Ovoce přelijte vychlazenou omáčkou.
- Přikryjte a před podáváním nechte 3 až 4 hodiny v chladničce.