Kdo by nemiloval ovocné dorty? Já rozhodně mezi takové lidi patřím a mlsání patří mezi mé velké slabosti a vášně. Pokud ale mlsáte zdravě, nemusíte mít absolutně žádné výčitky a užívat si plnými doušky ty úžasné a rozmanité chutě přirozených potravin.
Ricottový dortík patří ke starším receptům, ale jeho chuť je úžasná a já se s vámi prostě musím podělit o recept.
Ingredience
Korpus
- 100 g ovesných vloček
- 1/2 hrnku ořechů
- hrst kokosu
- 1/4 hrnku datlí
- 1 lžíce ghí
Náplň
- 500 g ricotty
- 100 g bílého jogurtu
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- kůra z citronu
- 1 vejce
- 1 lžíce vanilkového pudinku bez lepku
Ovocná poleva
- 2 kaki (lze nahradit jiným ovocem)
- 1 lžíce agaru
Jak na to?
Postup přípravy
Na korpus si nejprve na pánvi opražíme vločky s kokosem a ořechy. Nejenom, že jsem potom křupavější, ale také mnohem lépe chutnají, protože se všechny chutě prolnou a rozvinou.
Opraženou směs přesypeme do mixéru, společně s datlemi, které jsme předtím nechali nabobtnat v horké vodě, a umixujeme lepkavou směs. Do směsi přimícháme lžíci přepuštěného másla, které dodá korpusu úžasnou vůni. Směr upěchujeme na dno a strany dortové formy a dáme ztuhnout do lednice.
Mezitím si jednoduše připravíme náplň. ze všech ingrediencí vymícháme hladký krém, který nalijeme do formy. Uhladíme povrch a dáme na 40 minut péct do trouby.
Vychladlý dort zalijeme ovocným přelivem, který si jednoduše připravíme přimícháním agaru do rozmixovaného ovoce.
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 8
Tady doporučení na další lehké dortíky, stačí pokračovat na tyto recepty na minidortíky.