- Příprava: 5 minut
- Celkem: 5 minut
- Náročnost: snadné
- Porce: 4
Ingredience pro ledový chai
- 4 čajové sáčky čaje chai
- 1 čtvrt litru vody
Ingredience na medový sirup
- 1/4 šálku medu
- 1/4 šálku vody
K podávání
- Mléko, jakýkoli druh
Postup
- Čaj namočte do vody ve čtvrtlitrové sklenici.
- Přikryjte a nechte louhovat při pokojové teplotě nejméně 4 hodiny nebo až 12 hodin. Čaj bude tím silnější a vyluhovanější, čím déle bude stát.
- V malé skleněné nádobě smíchejte med a vodu. V mikrovlnné troubě ohřívejte 30 sekund. Promíchejte, aby se med rozpustil.
- Nechte vychladnout, poté přikryjte a uložte do chladničky, dokud nebude potřeba. (Medový sirup vydrží asi týden.)
- Jakmile se čaj vyluhuje podle vašich představ, vyjměte čajové sáčky. Čaj je připraven k okamžitému použití, nebo jej přikryjte a nechte v chladničce týden či déle.
- Sestavte ledové chai latte. Do sklenice vložte několik kostek ledu. Kostky ledu zalijte 1 až 3 lžičkami medového sirupu. Sklenici naplňte přibližně šálkem ledového čaje a dolijte libovolným množstvím mléka.
- Promíchejte a ochutnejte. V případě potřeby přidejte další medový sirup nebo mléko.
Připravený chai i medový sirup vydrží v lednici nejméně týden.