Agua de Jamaica (neboli ibiškový ledový čaj) je nálev ze sušených ibiškových květů, který je oblíbený v mexických taqueriích.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- 500 ml vody
- 3/4 až 1 šálek cukru, podle chuti
- 1 šálek sušených ibiškových květů
- 1/2 tyčinky skořice
- Několik tenkých plátků zázvoru
- Nové koření
- Limetková šťáva
- Plátky pomeranče nebo limetky na ozdobu
Postup
- Do středně velkého hrnce dejte vodu a cukr. Přidejte skořici, plátky zázvoru a/nebo několik bobulí nového koření, chcete-li. Zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí a nezačne vřít.
- Odstavte z ohně. Vmíchejte sušené květy ibišku. Přikryjte a nechte 20 minut odstát.
- Sceďte do džbánu a použité květy ibišku, zázvor, skořici nebo bobule nového koření vyhoďte.
- Pro větší chuť punče přidejte trochu limetkové šťávy.
- Podávejte na ledu s plátkem pomeranče nebo limetky.