Není nic krásnějšího než víkendová snídaně připravená s láskou, jejíž vůně vás probudí. Takové to probouzení se do vůně řízků, které smaží máma už od půl páté, aby byly na výlet, probouzení se do vůně lívanečků nebo čerstvých muffinů.

Budete potřebovat:

  • 1 velkou světlou francouzskou bagetu (do obchodu nemusíte, stačí ta z předchozího dne)
  • 3 vajíčka
  • špetku soli
  • kousektoho sýra s modrou plísní, jak ho nemáte rády… (zatím)
  • trochu oleje
  • nějakou tu zeleninku

Bagetu nakrájejte na kolečka asi 1,5 cm silná, klidně si to změřte pravítkem. Rozklepněte do hlubokého talíře vajíčka a pozor na skořápky! Vajíčka rozšlehejte vidličkou se špetkou soli. Kousek modrého sýra nakrájejte na tenké plátky. 

Teď si připravte zeleninu, aby pak bagetky nevystydly. Pečlivě ji omyjte a nakrájejte na talíř. Kápněte na pánev trochu oleje, z obou stran smočte kolečka bagetek ve vajíčku a osmažte z jedné strany.

Otočte a na osmaženou stranu ještě na pánvi položte plátek sýra. Zatímco se bagetka dodělá i z druhé strany, sýr se roztaví. Dejte na talíř se zeleninkou a je hotovo.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang