lasagne-s-morskymi-plody

Tento recept na lasagne s mořskými plody je bohatý a sytý pokrm plný mušlí, krevet a imitace kraba ve smetanové omáčce.

Ingredience

  • 1 zelená cibule, jemně nakrájená
  • 2 lžíce kanolového oleje
  • 2 lžíce a 1/2 šálku másla
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1 láhev (227 g) škeblové šťávy
  • 455 g hřebenatek
  • 455 g nevařených malých krevet, oloupaných a zbavených jádra
  • 1 balení (227 g) imitace krabího masa, nakrájené na kousky
  • 1/4 lžičky bílého pepře
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 a 1/2 šálku 2% mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 šálek husté smetany ke šlehání
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 9 uvařených a osušených lasagní

Recept je na 12 porcí.

Postup

  1. Ve velké pánvi osmahněte cibuli na oleji a 2 lžících másla, dokud nezměkne.
  2. Vmíchejte vývar a škeblovou šťávu.
  3. Přiveďte k varu.
  4. Přidejte hřebenatky, krevety, kraby a 1/8 lžičky pepře.
  5. Znovu přiveďte k varu.
  6. Snižte teplotu.
  7. Za mírného míchání vařte odkryté 4-5 minut nebo dokud krevety nezrůžoví a hřebenatky nebudou pevné a neprůhledné.
  8. Slijte vodu a ponechte si tekutinu z vaření.
  9. Směs mořských plodů dejte stranou.
  10. Ve velkém hrnci rozpusťte zbývající máslo.
  11. Vmíchejte hladkou mouku.
  12. Smíchejte mléko a vyhrazenou tekutinu na vaření.
  13. Postupně přidávejte do hrnce.
  14. Přidejte sůl a zbývající pepř.
  15. Přiveďte k varu.
  16. Vařte a míchejte 2 minuty nebo do zhoustnutí.
  17. Odstavte z ohně.
  18. Vmíchejte smetanu a 1/4 šálku sýra.
  19. Do směsi mořských plodů vmíchejte 3/4 šálku bílé omáčky.
  20. Předehřejte troubu na 177 °C.
  21. 1/2 šálku bílé omáčky rozetřete do vymazané zapékací misky o rozměrech 33×23 cm.
  22. Poklademe 3 nudlemi.
  23. Potřeme polovinou směsi mořských plodů a 1 a 1/4 šálku omáčky.
  24. Vrstvy opakujte.
  25. Navrch dejte zbývající nudle, omáčku a sýr.
  26. Pečte odkryté 35-40 minut nebo dozlatova.
  27. Před krájením nechte 15 minut stát.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang