Chcete si připravit italské lasagne tak trochu jinak? Vyzkoušejte náš recept na lasagne rolky, které si určitě oblíbíte.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 42 minut
- Celkem: 1 hodina 12 minut
Ingredience
- 12 lasagní, uvařených podle návodu na obalu
- 450 g mletého hovězího masa
- 680 g omáčky marinara
- 80 g cibule nakrájené na kostičky
- 3 stroužky česneku, mleté
- 1 lžička mořské soli nebo podle chuti
- 1/2 lžičky černého pepře nebo podle chuti
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 425 g sýru ricotta
- 1 velké vejce
- 25 g parmezánu, rozdrobeného
- 336 g mozzarelly, rozdrobené
- 15 g nasekané petrželky a další na ozdobu
Postup
- Předehřejte troubu na 180 ˚C. Uvařte lasagne ve velkém hrnci v osolené vodě podle návodu na obalu, poté je slijte a naplňte hrnec studenou vodou, aby se vaření zastavilo a nudle se neslepily.
- V hluboké pánvi nebo v hrnci na středním plameni uvařte mleté hovězí maso, dokud nezrůžoví, a rozdělte je špachtlí (2 minuty). Přidejte cibuli a vařte ji do změknutí (3 minuty).
- Přidejte česnek, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře a 1/2 lžičky oregana a restujte další minutu. Přidejte marinaru, přiveďte k varu a vypněte oheň.
- Na dno zapékací misky rozetřete 1/2 šálku masové omáčky.
- Ve velké míse smíchejte: ricottu, 1 vejce, 1/4 šálku parmezánu, 1 a 1/2 šálku sýru mozzarella a 1/4 šálku petrželky.
- Naaranžujte lasagne na velký plech v jedné vrstvě.
- Na každou nudli rozetřete 1/4 šálku sýrové směsi. Přidejte vrchovatou polévkovou lžíci masové omáčky v pruhu uprostřed lasagní. Lasagne srolujte a naaranžujte do připravené zapékací misky.
- Vršek rolek potřete zbylou masovou omáčkou a posypte zbylým 1 a 1/2 hrnku sýru mozzarella. Přikryjte je fólií a dbejte na to, aby se fólie nedotýkala sýra.
- Pečte přikryté po dobu 40 minut. Odstraňte fólii a pečte další 2-3 minuty nebo dokud sýr lehce nezezlátne. Při podávání ozdobte petrželkou.