Není nad lahodnou polévku. Pokud se navíc jedná o krémovou polévku z žampionů, je chuťový požitek dvojnásobný. Díky našemu receptu si připravíte nejlepší žampionový krém snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- Máslo (90 g)
- Nakrájená cibule (2 ks)
- Česnek (stroužek)
- Krájené žampiony (500 g)
- Hladká mouka (2 lžíce)
- Kuřecí vývar (1 l)
- Bobkový list (1 ks)
- Smetana (4 lžíce)
Postup
Ve velkém hrnci rozpalte máslo a nechte zesklovatět cibulku. Přidejte nakrájený česnek a ohřívejte 8 minut. Přidejte nakrájené žampiony a na nejvyšší stupeň vařte další 3 minuty. Opatrně poprašte moukou a důkladně promíchejte. Pomalu přilévejte horký kuřecí vývar a míchejte, přidejte bobkový list a za občasného míchání vařte dalších 10 minut. Vyjměte bobkový list, vypněte sporák a směs rozmixujte dohladka. Přidejte smetanu, zamíchejte, a můžete podávat.