Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4
Ingredience
- 8 vajec
- ½ šálku majonézy
- 1 lžička hořčice
- ¼ šálku nasekané cibule
- sůl a pepř podle chuti
- ¼ lžičky sladké mleté papriky
Postup
Krok 1
Vejce vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Přiveďte vodu k varu a poté ji stáhněte z ohně. Přikryjte a nechte vejce stát v horké vodě zhruba 10 až 12 minut. Vyjměte je z horké vody, zchlaďte, oloupejte a nakrájejte.
Krok 2
Nakrájená vejce vložte do mísy a promíchejte s majonézou, hořčicí a cibulkou. Dochuťte solí, pepřem a paprikou. Promíchejte a podávejte na oblíbeném chlebu nebo krekrech.
Nutriční hodnoty
Na jednu porci: 344 kalorií; bílkoviny 13 g; sacharidy 2,3 g; tuky 31,9 g; cholesterol 382,5 mg; sodík 350,6 mg.