Recept na lahodné kuřecí maso s parmazánem

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMasoSýry
kureci-s-parmazanem-recept

Kuřecí maso a parmazán představují lahodnou kombinaci, která vám zaručeně zachutná k obědu i k večeři. Připravte si díky našemu receptu vynikající kuřecí s parmazánem a výtečnou omáčkou.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • 4 půlky kuřecích prsou bez kůže a kostí
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 velká vejce
  • 1 šálek strouhanky nebo více podle potřeby
  • ¾ šálku strouhaného parmezánu, rozdělit
  • 2 lžíce hladké mouky nebo více podle potřeby
  • ½ šálku olivového oleje na smažení nebo podle potřeby
  • ½ šálku připravené rajčatové omáčky
  • ¼ šálku čerstvé mozzarelly nakrájené na malé kostičky
  • ¼ šálku nasekané čerstvé bazalky
  • ½ hrnku strouhaného sýra provolone
  • 2 lžičky olivového oleje

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C.
  2. Kuřecí prsa mírně naklepejte. Maso důkladně osolte a opepřete.
  3. V mělké misce rozšlehejte vejce a dejte je stranou.
  4. V samostatné misce smíchejte strouhanku a 1/2 šálku parmazánu a dejte stranou.
  5. Mouku dejte do sítka nebo cedníku; posypte moukou kuřecí prsa a rovnoměrně je pokryjte z obou stran.
  6. Kuřecí prsa obalená v mouce namočte do rozšlehaných vajec. Přeneste prsa do směsi strouhanky a přitlačte strouhanku na obě strany. Postup opakujte pro každé prso. Kuře nechte 10 až 15 minut odpočívat.
  7. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte 1 cm olivového oleje. Kuře na rozpáleném oleji opečte dozlatova, asi 2 minuty z každé strany. Kuře se dopeče v troubě.
  8. Přeneste kuře do zapékací misky. Každé prso přelijte 2 lžícemi rajčatové omáčky. Každé kuřecí prso obložte stejným množstvím sýru mozzarella, čerstvé bazalky a sýru provolone. Povrch posypte zbývajícím parmazánem a každé zakápněte 1/2 lžičky olivového oleje.
  9. Pečte v předehřáté troubě, dokud sýr nezhnědne a nevytvoří bublinky a kuřecí prsa nebudou uprostřed růžová, 15 až 20 minut.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang