Kuřecí maso a parmazán představují lahodnou kombinaci, která vám zaručeně zachutná k obědu i k večeři. Připravte si díky našemu receptu vynikající kuřecí s parmazánem a výtečnou omáčkou.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- 4 půlky kuřecích prsou bez kůže a kostí
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 2 velká vejce
- 1 šálek strouhanky nebo více podle potřeby
- ¾ šálku strouhaného parmezánu, rozdělit
- 2 lžíce hladké mouky nebo více podle potřeby
- ½ šálku olivového oleje na smažení nebo podle potřeby
- ½ šálku připravené rajčatové omáčky
- ¼ šálku čerstvé mozzarelly nakrájené na malé kostičky
- ¼ šálku nasekané čerstvé bazalky
- ½ hrnku strouhaného sýra provolone
- 2 lžičky olivového oleje
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C.
- Kuřecí prsa mírně naklepejte. Maso důkladně osolte a opepřete.
- V mělké misce rozšlehejte vejce a dejte je stranou.
- V samostatné misce smíchejte strouhanku a 1/2 šálku parmazánu a dejte stranou.
- Mouku dejte do sítka nebo cedníku; posypte moukou kuřecí prsa a rovnoměrně je pokryjte z obou stran.
- Kuřecí prsa obalená v mouce namočte do rozšlehaných vajec. Přeneste prsa do směsi strouhanky a přitlačte strouhanku na obě strany. Postup opakujte pro každé prso. Kuře nechte 10 až 15 minut odpočívat.
- Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte 1 cm olivového oleje. Kuře na rozpáleném oleji opečte dozlatova, asi 2 minuty z každé strany. Kuře se dopeče v troubě.
- Přeneste kuře do zapékací misky. Každé prso přelijte 2 lžícemi rajčatové omáčky. Každé kuřecí prso obložte stejným množstvím sýru mozzarella, čerstvé bazalky a sýru provolone. Povrch posypte zbývajícím parmazánem a každé zakápněte 1/2 lžičky olivového oleje.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud sýr nezhnědne a nevytvoří bublinky a kuřecí prsa nebudou uprostřed růžová, 15 až 20 minut.