Vyzkoušejte tento snadný recept na grilované hamburgery, které budou šťavnaté a kouřové. Podávejte na houskách s oblíbenými přílohami.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: 3
Ingredience
- 500 g libového mletého hovězího masa
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžíce tekutého kouřového aroma
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžíce olivového oleje
- kořeněná sůl podle chuti
Postup
- Předehřejte venkovní gril na vysokou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
- Ve středně velké míse smíchejte mleté hovězí maso, worcestrovou omáčku, tekutý kouř a česnekový prášek.
- Lehce promíchejte, dokud se nespojí.
- S minimálními úpravami vytvarujte směs do tří placiček.
- Každou placičku potřete z obou stran olejem a osolte.
- Na předehřátém grilu opékejte placičky, dokud nebudou uprostřed růžové, asi 5 minut z každé strany.
- Okamžitý teploměr zapíchnutý do středu by měl ukazovat nejméně 70 °C.