Dneska trošku exotiky, ale já si nemůžu pomoct, ale miluju spojení máty a granátového jablka ve slaných pokrmech. Máte to taky tak? Nakyslá zrníčka granátového jablka a svěží máta vykouzlí z jídla úžasně svěží a lehký pokrm, který je horkého letního počasí ideální.
A pokud chcete zkusit něco nevšedního, a salátů už jste přejedení, udělejte si dnes květákovou rýži. Vím, zní to zvláštně, ale věřte mi, je to skvělé. Jedná se o úžasně univerzální jídlo, které můžete jíst samotné jako salát nebo ho servírovat jako přílohu. Květák na rozdíl od klasické rýže obsahuje minimum kalorií a sacharidů, takže si ho bez výčitek můžete dopřát kdykoli.
Ingredience
Připravíme si:
- 1 menší květák
- 1/2 granátového jablka
- 1 chemicky neošetřený citron
- hrst čerstvé máty
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce kokosového oleje
A jak na to?
Postup přípravy
Květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na menší růžičky. Po částech ho rozmixujeme v mixeru na malé kousky o velikosti rýže. Na pánvi si mezitím rozehřejeme kokosový olej, přisypeme květák a restujeme asi pět minut. Opečený květák dáme do mísy, přidáme k němu semínka granátového jablka, posekanou mátu, šťávu a kůru z jednoho citronu, sůl a čerstvě mletý pepř.
Vše společně promícháme a podáváme jako teplý salát nebo přílohu jídlu.