Jak si vyrobit květákovou rýži – recept

PřílohyZeleninová jídlaZeleninové přílohy

Naučte se připravovat květákovou rýži podle tohoto snadného receptu. Je to lahodná náhrada běžné obyčejné rýže s nízkým obsahem sacharidů, která se hodí jako příloha k různým pokrmům.

Příprava

  • Příprava: 7 minut
  • Doba vaření: 3 minuty
  • Celkem: 10 minut

Ingredience

  • 1 středně velká hlava květáku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1/2 šálku nakrájené jarní cibulky
  • šťáva z poloviny limetky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Postup

  1. Ujistíme se, že je květák zcela suchý. Nakrájíme ho na větší kousky. Vložíme kousky květáku do kuchyňského robotu a rozmixujeme je, dokud nebudou mít strukturu rýže. V případě potřeby rozmixujeme květák postupně, ale nepřeháníme to, aby nebyl kašovitý.
  2. Květák lehce povaříme a okořeníme, abychom se zbavili jeho syrového nádechu.
  3. Na velké pánvi rozehřejeme na středním plamenu 1 lžičku olivového oleje. Přidáme jarní cibulku a květák a smažíme jej 3-5 minut, dokud se neprohřeje.
  4. Dochutíme solí, pepřem a vymačkanou limetkovou šťávou, která pomůže odstranit hořkost syrového květáku.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang