Naučte se připravovat květákovou rýži podle tohoto snadného receptu. Je to lahodná náhrada běžné obyčejné rýže s nízkým obsahem sacharidů, která se hodí jako příloha k různým pokrmům.
Příprava
- Příprava: 7 minut
- Doba vaření: 3 minuty
- Celkem: 10 minut
Ingredience
- 1 středně velká hlava květáku
- 1 lžička olivového oleje
- 1/2 šálku nakrájené jarní cibulky
- šťáva z poloviny limetky
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
Postup
- Ujistíme se, že je květák zcela suchý. Nakrájíme ho na větší kousky. Vložíme kousky květáku do kuchyňského robotu a rozmixujeme je, dokud nebudou mít strukturu rýže. V případě potřeby rozmixujeme květák postupně, ale nepřeháníme to, aby nebyl kašovitý.
- Květák lehce povaříme a okořeníme, abychom se zbavili jeho syrového nádechu.
- Na velké pánvi rozehřejeme na středním plamenu 1 lžičku olivového oleje. Přidáme jarní cibulku a květák a smažíme jej 3-5 minut, dokud se neprohřeje.
- Dochutíme solí, pepřem a vymačkanou limetkovou šťávou, která pomůže odstranit hořkost syrového květáku.