Květáková pizza

Pizza

Pizza je pro mnohé nejoblíbenější jídlo. Víte, jaká může být její příprava jednoduchá? Použijte tento recept na zdravou květákové pizzu.

Ingredience

  • 1 květák
  • 1 balení tofu bílé / natural
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vajíčka
  • sůl a pepř
  • 1/2 lžičky sušeného oregána
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 150 ml rajčatového pyré
  • 2 čerstvá rajčata
  • 1 mozzarella
  • hrst čerstvé bazalky

Postup

  • Květák nakrájíme na menší růžičky, které najemno pomixujeme.
  • Misku s květákem přikryjeme a vložíme na 8 minut do mikrovlnky, aby se květák spařil.
  • Necháme ho úplně vychladnout, pak ho přendáme do textilní utěrky a vymačkáme z něj co nejvíce tekutin.
  • Tofu nastrouháme a přidáme ke květáku, stejně tak prolisovaný česnek a vajíčka. Celou směs dochutíme solí a pepřem.
  • Důkladně promícháme a směs v tenké vrstvě uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
  • Základ pizzy pečeme 10-15 minut při 220 °C. Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku.
  • Na olivovém oleji osmahneme společně rajčatové pyré, nakrájená čerstvá rajčata a sušené oregano. Pokud chceme, necháme rajčata zcela rozvařit.
  • Rajčatovou omáčkou potřeme vrch pizzy, uložíme na ni plátky mozzarelly a pečeme 20-30 minut při 200 °C.
  • Upečenou pizzu dozdobíme lístky čerstvé bazalky.

TIP: Pokud nemáte doma květák, můžete na pizzu použít i další zdravou zeleninu, kterou je špenát, a připravit si tak lahodnou špenátovou pizzu.

Kategorie:

Pizza

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang