Pizza je pro mnohé nejoblíbenější jídlo. Víte, jaká může být její příprava jednoduchá? Použijte tento recept na zdravou květákové pizzu.
Ingredience
- 1 květák
- 1 balení tofu bílé / natural
- 2 stroužky česneku
- 2 vajíčka
- sůl a pepř
- 1/2 lžičky sušeného oregána
- 1 lžíce olivového oleje
- 150 ml rajčatového pyré
- 2 čerstvá rajčata
- 1 mozzarella
- hrst čerstvé bazalky
Postup
- Květák nakrájíme na menší růžičky, které najemno pomixujeme.
- Misku s květákem přikryjeme a vložíme na 8 minut do mikrovlnky, aby se květák spařil.
- Necháme ho úplně vychladnout, pak ho přendáme do textilní utěrky a vymačkáme z něj co nejvíce tekutin.
- Tofu nastrouháme a přidáme ke květáku, stejně tak prolisovaný česnek a vajíčka. Celou směs dochutíme solí a pepřem.
- Důkladně promícháme a směs v tenké vrstvě uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
- Základ pizzy pečeme 10-15 minut při 220 °C. Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku.
- Na olivovém oleji osmahneme společně rajčatové pyré, nakrájená čerstvá rajčata a sušené oregano. Pokud chceme, necháme rajčata zcela rozvařit.
- Rajčatovou omáčkou potřeme vrch pizzy, uložíme na ni plátky mozzarelly a pečeme 20-30 minut při 200 °C.
- Upečenou pizzu dozdobíme lístky čerstvé bazalky.
TIP: Pokud nemáte doma květák, můžete na pizzu použít i další zdravou zeleninu, kterou je špenát, a připravit si tak lahodnou špenátovou pizzu.