kuskusovy-salat-se-susenymi-rajcaty-a-fetou

Obří salát z kuskusu se sušenými rajčaty, fetou, rukolou, bylinkami a oříškovou chutí cizrny za 12 minut bez vaření. Tip na zkrácení a ochucení je použít olej ze sklenice se sušenými rajčaty jako zálivku – bez chuti.

Ingredience

  • 1 a 1/4 šálku sušeného kuskusu
  • 1 a 1/4 šálku nebo 315 ml převařené vody
  • 1 lžička zeleninového bujónu v prášku (nebo 1 rozdrobená kostka)
  • 1 stroužek česneku , mletý
  • 1 lžička koriandru v prášku (nebo kmínu)
  • 400 g cizrny (1 plechovka), scezená
  • 1/2 šálku koriandru, jemně nasekaného
  • 1/2 šálku petrželky, jemně nasekané (nebo máty)
  • 1 červená cibule, nasekaná
  • 220 g proužků sušených rajčat v oleji
  • 120 g rukoly, nakrájené na kousky o délce 5 cm
  • kůra z 1 velkého citronu
  • 5 lžic čerstvé citronové šťávy (2 velké citrony)
  • 1/2 lžičky hrubě mletého černého pepře
  • 60 g fety, rozdrobené na kousky
  • sůl a pepř, podle chuti

Recept je na 5-10 porcí.

Postup

  1. Do velké mísy dejte cizrnu, kuskus, práškový zeleninový bujón, koriandr a česnek.
  2. Zalijte horkou vodou, protřepejte, aby se kuskus vyrovnal (cizrna by se měla z větší části usadit na povrchu).
  3. Přikryjte talířem nebo potravinovou fólií a nechte 5 minut odležet.
  4. Kuskus načechrejte vidličkou. Nechte trochu vychladnout.
  5. Přidejte koriandr, petržel, cibuli, sušená rajčata (včetně veškerého oleje), rukolu, citronovou šťávu a černý pepř.
  6. Povrch posypte kůrou. Dobře promíchejte a spojte.
  7. Podle chuti osolte a opepřete.
  8. Přendejte do servírovací mísy a posypte fetou.
  9. Podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang