Kuřecí tortilla polévka může představovat lahodnou a výživnou večeři s příchutí jihoamerických dálek, kterou si ovšem snadno a rychle připravíte z hrstky dostupných surovin.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 45 minut
Ingredience na polévku
- Olivový olej (1 lžíce)
- Nakrájená cibule (1 ks)
- Rozmačkaný česnek (3 stroužky)
- Jalapeňo paprička, nakrájená a zbavená semínek
- Drcený kmín (1 lžička)
- Chili prášek (1 lžička)
- Kuřecí prsa (2 ks)
- Krájená rajčata (1 plechovka)
- Kuřecí vývar (900 ml)
- Černé fazole (1/2 plechovky)
- Kukuřice (1/2 plechovky)
- Kopr (1/2 hrnku)
- Limetka
- Sůl
Ingredience na tortilla stripsy
- Olivový olej (1/4 šálku)
- Kukuřičné tortilly (8 ks)
Postup
- Nejprve si připravíte tortilla stripsy. Při středně vysoké teplotě rozehřejte pánev s 1/4 šálku oleje. Tortilly nakrájejte na tenké proužky a po částech je smažte na rozpáleném oleji, dokud nejsou křupavé. Vyjměte je z pánve a nechte je okapat na papírové utěrce. Postup opakujte se zbývajícími proužky tortilly, podle potřeby přidejte více oleje a dejte stranou.
- Nyní si připravíte samotnou polévku. V hrnci rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a nakrájené jalapeño a restujte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte maso, kukuřici, fazole, chilli, kmín, drcená rajčata, sůl, ¼ šálku koriandru a kuřecí vývar. Přiveďte k varu a nechte vařit alespoň 25 minut.
- Vyjměte kuřecí z hrnce a rozdrobte ho dvěma vidličkami. Přidejte rozdrobené kuře zpět do polévky a vařte dalších 5 minut, poté přidejte limetkovou šťávu.
- Polévku podávejte s proužky tortilly, kousky avokáda, čerstvým koriandrem a kolečky limetky.